torek, 28. maj 2013

357. Chicken Sandwich: Low Fat, Low Cholesterol Meal

Ja pajade. Tukaj ne bo nič nizkokaloričnega ali popolnoma naravnega. Tukaj bo recept za en dober, ultimativen sendvič. Samo zamisli si. Sončen dan. Mlad študent poseda doma. Študirati bi mogel, pa se mu ne ljubi. Ura bije okoli ene popoldan. Idealen čas za kosilo. Doma so še neki ostanki piščančjega mesa. Trgovina je zelo blizu. Kaj je boljšega, kot poiskati recept za en dober piščančji sendvič. Kot vedno je bila prva izbira polica s knjigami. Tam so bile sicer ideje, vendar ne dovolj dobre. Al opet je došao Foodnetwork.

Že sama iskalna poizvedba je izvrgla 325 rezultatov. Odločil sem se za sledečega...

Bacon-Wrapped Chicken Sandwich. Že zveni ne preveč zdravo. Ampak pojdimo lepo po vrsti.


1. Izvrgel sem slanino, ki je bila omenjena v naslovu. Ker je ni bilo doma.
2. Odšel sem v trgovino in kupil ciabbato.
3. Recept.







povezava:
http://www.foodnetwork.com/recipes/aida-mollenkamp/bacon-wrapped-chicken-sandwich-recipe/index.html

Sestavine:
1 žlica olja 
2 piščančji prsi (sam sem vzel piščančje filete - ker so bili majhni jih je bilo 5)
50 g moke
ščepec soli
poper
100 ml jabolčnega soka 
2 ciabbati (imel sem eno)
1 žlička gorčice z zrni (ni bila ravno Dijon ampak "imeslovenskegaprodajalca" Premium)
3 listi solate (najbolje zelene)
1 jabolko (ki ga ni bilo)
+vegeta
+majoneza
+rdeča paprika
+1/2 bele čebule
+nariban sir (jošt)

+ teh sestavin ne boste našli v originalnem receptu, so plod domišljije in eksperimentiranja)

Najprej sem v ponev zlil olje in ga segrel. V posodi sem zmešal moko, poper, vegeto, tabasco in sol. Nato sem v to mešanico povaljal piščančje fileje. Dodobra sem jih otresel in jih položil v ponev. Na srednjem ognju so se počasi cvrli. Cvrtje je trajalo nekje 5-7 minut na stran, da se je meso rahlo zapeklo. Medtem sem pripravil ciabbato. Prerezal sem jo na pol, nato pa namazal vsako polovico v sledečem zaporedju:

1. gorčica
2. majoneza

Med cvrtjem mesa sem na kolobarje narezal polovico bele čebule in jo dal pražit k mesu. Ko je bila dovolj popražena sem jo stresel na vsako polovico ciabbate, na majonezo.

Po 5 minutah cvrtja, sem meso polil z jabolčnim sokom in pokril s pokrovom, da se je meso dušilo v jabolčni aromi. Ko je bilo dušenje končano, sem meso vzel iz ponve in ga narezal na trakove. Položil sem jih na čebulo in jih potresel z vegeto, malo polil z jabolčnim sokom, potresel z rdečo papriko in pokril z naribanim sirom.



Pečico sem predčasno segrel na 200 stopinj in vanjo položil sendvič za okoli 7-10 minut. Sir se je stopil in v celoti prekril meso. Solato sem na sir dodal čisto na koncu. S tem se izognil toplotni obdelavi solate in ohranil svežost, hkrati pa preprečil njeno uvetje. Voila. Nizkokalorično kosilo je na mizi, popestrite pa ga lahko z najnovejšim okusom kakšne od gaziranih pijač. Jaz sem jo s kokos-ananasovim švepsom. Pa dober tek!




Ni komentarjev:

Objavite komentar