Že sama iskalna poizvedba je izvrgla 325 rezultatov. Odločil sem se za sledečega...
Bacon-Wrapped Chicken Sandwich. Že zveni ne preveč zdravo. Ampak pojdimo lepo po vrsti.
1. Izvrgel sem slanino, ki je bila omenjena v naslovu. Ker je ni bilo doma.
2. Odšel sem v trgovino in kupil ciabbato.
3. Recept.
povezava:
http://www.foodnetwork.com/recipes/aida-mollenkamp/bacon-wrapped-chicken-sandwich-recipe/index.html
Sestavine:
1 žlica olja
2 piščančji prsi (sam sem vzel piščančje filete - ker so bili majhni jih je bilo 5)
50 g moke
ščepec soli
poper
100 ml jabolčnega soka
2 ciabbati (imel sem eno)
1 žlička gorčice z zrni (ni bila ravno Dijon ampak "imeslovenskegaprodajalca" Premium)
3 listi solate (najbolje zelene)
1 jabolko (ki ga ni bilo)
+vegeta
+majoneza
+rdeča paprika
+1/2 bele čebule
+nariban sir (jošt)
+ teh sestavin ne boste našli v originalnem receptu, so plod domišljije in eksperimentiranja)
Najprej sem v ponev zlil olje in ga segrel. V posodi sem zmešal moko, poper, vegeto, tabasco in sol. Nato sem v to mešanico povaljal piščančje fileje. Dodobra sem jih otresel in jih položil v ponev. Na srednjem ognju so se počasi cvrli. Cvrtje je trajalo nekje 5-7 minut na stran, da se je meso rahlo zapeklo. Medtem sem pripravil ciabbato. Prerezal sem jo na pol, nato pa namazal vsako polovico v sledečem zaporedju:
1. gorčica
2. majoneza
Med cvrtjem mesa sem na kolobarje narezal polovico bele čebule in jo dal pražit k mesu. Ko je bila dovolj popražena sem jo stresel na vsako polovico ciabbate, na majonezo.
Po 5 minutah cvrtja, sem meso polil z jabolčnim sokom in pokril s pokrovom, da se je meso dušilo v jabolčni aromi. Ko je bilo dušenje končano, sem meso vzel iz ponve in ga narezal na trakove. Položil sem jih na čebulo in jih potresel z vegeto, malo polil z jabolčnim sokom, potresel z rdečo papriko in pokril z naribanim sirom.
Pečico sem predčasno segrel na 200 stopinj in vanjo položil sendvič za okoli 7-10 minut. Sir se je stopil in v celoti prekril meso. Solato sem na sir dodal čisto na koncu. S tem se izognil toplotni obdelavi solate in ohranil svežost, hkrati pa preprečil njeno uvetje. Voila. Nizkokalorično kosilo je na mizi, popestrite pa ga lahko z najnovejšim okusom kakšne od gaziranih pijač. Jaz sem jo s kokos-ananasovim švepsom. Pa dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar